Feiertag. Wat De Grote Hamersma betreft overigens dagelijks. Als er nou een wijnsoort is die wat ons betreft een regime kent van 24/7 de 5 in de klok dan is dat droog mousserend.
Ziehier een riesling-sekt uit de Rheingau die van elke dag een feestdag maakt. Uit handen van Johanna Döring en Matthias Friedel. Niet de minsten: Zij is professor biologische wijnbouw aan de Wijnuniversiteit van Geisenheim en hij is daar onderzoeker. Dan ga je allerseits niet lopen rommelen. Adel verpflichtet.
We proefden een aantal jaren geleden alweer hun 2017. Niet te strakke presentatie, milde mousse, tikje tropen, ananas, perzik, zacht en rijp, de flinterende finale daarbij echter niet uit het oog verliezend.
Thans de 2020-er in de fles. De stokken ouder, de kennis toegenomen, het resultaat beter. Preciezer, droger, puntiger, rokeriger en gelaagder.
‘Wat voor dag is het vandaag?’
Feiertag.