Gewurztraminer, let op de schrijfwijze zonder umlaut in de Elzas, is een druif die de bijzondere gewoonte heeft om in de laatste fase van de rijping een flinke bak suikers op te bouwen. Daar zit je dan mee als wijnmaker. Bij Adam kiest men er in 2023 voor om niet alle suikers om te zetten in alcohol. Dat levert niet alleen een bescheiden alcoholpercentage van 13% op, maar ook nog wat onvergiste restsuikers.
En dat is geen vergissing van Adam. Integendeel. De bedoeling is juist om een klein zoetje mee te geven aan deze geparfumeerde charmeur. Dan komt hij nog beter tot zijn recht bij de lokale specialiteiten, zoals munster kaas, flamkuchen en Indiase curry. Inderdaad allemaal opnieuw geschreven zonder umlaut. En nou horen we je denken, Indiase curry…? Een lokale specialiteit uit de Elzas. Jazeker! Vraag maar aan de eigenaars van Restaurant Taj Tandoori uit Offenburg.
Zet je schrap voor lychee, rozenblaadjes, muskaatdruiven en een kerriesensatie waar je hart sneller van gaat kloppen.