Garnacha geproduceerd door een Nederlands stel in de wijnstreek Calatayud in Aragon, ergens halfweg Madrid en Zaragoza. En nee, dat zijn niet Jumbo reclamedrager Frank Lammers en zijn vrouw.
De garnachadruif is er in ieder geval koning. Calatayud is niet erg bekend als wijnstreek, maar er wordt al sinds Romeinse tijden wijn gemaakt. De wijn is méér dan prima waar voor zijn geld. Vol rood fruit en krenten zonder zoet te worden. Kruidig met een pepertje, aardig wat aangename tannines en is zelfs een soort van verkwikkend.
Kan zijn omdat juist de wijnen uit Calatayud zich iets frisser presenteren dan elders uit Aragon, omdat ze op grotere hoogte (tussen 750 en 1100 meter) worden gemaakt. En/of omdat juist deze garnacha dit oogstjaar gezelschap heeft gekregen van soortgenoten van ‘elders in Spanje’. Wat zeker helpt voor een verkwikkend mondgevoel is als u ‘m ook wat koeler serveert zoals het achteretiket aanraadt.
Erg fijne wijn voor relatief weinig geld. Sterrenstof.