Ja, daar staat in essentie krek hetzelfde op het etiket als op hun andere monthelie - alleen deze is rood.
Geen chardonnay, maar pinot noir. Maar verder in alles net zo verrukkelijk en meeslepend als hun witte wijn. Zo’n bourgogne waarover je je blijft verbazen: hoe kan iemand zo iets lekkers maken van simpele druifjes?
Dat kan ook lang niet iedereen. Slechts een enkele wijnboer die het wijnmaken precies in de vingers heeft, met kennis, aanleg en ervaring heel precies te werk gaat.
Het lijkt zo simpel: de wijngaard goed en natuurlijk verzorgen, streng snoeien, rijpe druiven plukken, negen maanden opvoeden op hout, de fles in, proost.
Maar al die onderdelen vergen duizenden details en zorgvuldig overwogen beslissingen. Hoe rijp pluk je, hoe lang en warm laat je de druiven gisten, hoe lang op hout, hoeveel nieuw, hoeveel gebruikt?
En al die duizenden details zorgen voor een wijn waarin alles klopt.