Tijdenlang was het in de Elzas gewoonte om van pinot blanc een mollige wijn te maken. Niks mis mee, maar in handen van slordige werkende wijnboeren, van wijproducenten die liever veell dan lekker maakten, werd mollig vaak lafzoet. Schriel van smaak, waarbij de restsuiker diende om allerlei tekortkomingen te verdoezelen.
Die tijden zijn gelukkig voorbij. Geholpen en gedwongen door de concurrentie van al die spannende jonge wijnmakers uit Duitsland en Oostenrijk kon men in de Elzas niet meer blijven stilzitten.
er moest gewerkt worden. Handen uit de mouwen. Streng snoeien, zorgvuldig wijnmaken.
Wisten ze hier bij het aloude Meyer-Fonné al tijden. Hier maken ze sinds jaar en dag vriendelijk, zachte, fruitige pinot blanc met een romige afdronk. Pinot blanc waarin je proeft dat hij naaste familie is van de chardonnay, Een karakteristiek vleugje kruidigheid laat weten dat hij uit de Elzas komt.
En dat alles voor een zeer vriendelijke prijs.