Max, dat is Max Schubert. Max Schubert die lang geleden wijn maakte waarvan men zei dat die naar geplette wespen smaakte.
Waarna een paar jaar later bleek dat Max met Penfold’s nou eindelijk eens Australische wijn had gemaakt om u tegen te zeggen. Wijn die gewoon even wat tijd nodig had om al z’n complexiteit en karakter te tonen. Wijn met de x-factor zou je ook kunnen zeggen. Schubert was er van 1948 tot 1975 verantwoordelijk voor.
Die wijn van Max wordt overigens nog steeds gemaakt. Grange Hermitage. Onbetaalbaar.
Wij blij dat deze hommage wat vriendelijker is geprijsd. Terwijl toch zeer kostbaar smakend. Peperige syrah vol specerijengeur, cabernet vol cassis. Stevige tannines, statige zuren.
En nee, niets dat aan een wespennest doet denken.
Hooguit zijn er voldoende steekhoudende argumenten om een lekkere steak op de grill te leggen. Dat doen ze down under graag. Barbecueën is de nationale volkssport in Australië.