Anjou, ooit berucht vanwege de blind makende, maar voortdurend doorstarts kennende rosé d’Anjou.
Zo zou je bijna vergeten dat er ook prachtige chenin blanc vandaan komt. Zoals deze van Domaine Sauveroy. Tot wijn geworden in eikenhouten vaten. Geen sulfiet toegevoegd, eigen gisten, een jaar sur lie en nauwelijks gefilterd: bij menig wijnliefhebber marcheert nu de rillingen over de rug: natuurwijn!
Vrees niet. Deze loire-chenin is weliswaar puur natuur en opgevoed op eikenhout en smaakt toch zoals de chenin van uw dromen.
Chenin op z’n delicaatst. En wie kaatst kan de bal verwachten: abrikozenjam op een bedje van stro met een potje biohoning van de imker. De fruitmand is gevuld met galia meloen, peer, citroen, ananas en banaan. Appelflap compleet met spijs. En zuren.
Evenals vorig oogstjaar zeer fraai. Ondanks de flinke prijsstijging blijft de Ster stralen.