Meinklang is niet alleen het grootste biologische wijnbedrijf van Oostenrijk, ze houden op de velden rond de wijngaarden ook nog eens 300 Angus-runderen. Goed voor de bemesting. En die runderen waren de aanleiding voor de naam van deze wijn. Mulatschak is de lokale naam voor het feestelijke dansje dat de koeien ten beste geven wanneer ze in het voorjaar weer de wei in mogen.
En net zo vrolijk als dat dansje is deze wijn. Ongefilterd en oranje, doordat het geperste sap nog een dag of vijf op de schillen van de witte druiven rust. Het levert een redelijk aromatische wijn op, hetgeen met deelname van gewürztraminer aan de druivenblend natuurlijk niet vreemd is. Oranjebloesem, reine claude, vlierbloesem en een bittertje van jasmijnthee en marmelade. Verder fijne tannines en de zuren spreken nadrukkelijk Duits. Geen allemansvriend, maar mensen die zich willen laten verrassen zullen hiervan genieten. Gaat zeker goed samen met redelijk kruidige oosterse keuken.
Met opvallende kroonkurk i.p.v. plopdop, draaidop of gewone kurk.