Domaine de Joÿ, met op het etiket twee puntjes op de Griekse Y. Ook nog een plaatje van vingerafdruk. Van de wijnmaker? Domaine familial depuis 1925, staat er verder op het etiket. De familie Gessler, oorspronkelijk uit Zwitserland, kan dit jaar dus met vreugde (joie) vieren dat ze zich 100 jaar geleden gingen bekwamen in het wijnmaken in de Gascogne. De streek ook van de Armagnac (eveneens een product van Domaine de Joÿ) en plaats van herkomst van de Drie Musketiers. Land vol mooie verhalen en ook lekkere wijn. Dat bewijst deze witte, op basis van de lokale druiven colombard en gros manseng en de ugni blanc.
De colombard en ugni blanc zijn half september geoogst, de gros manseng half oktober. Na assemblage is de wijn vier maanden opgevoed ‘sur lie’, hetgeen de aroma’s ten goede komt. De wijn wordt gekarakteriseerd door zachte grapefruit en wat lichte tropische toetsen, en koppelt frisheid aan rondeur. Zal het goed doen bij vis en schelpdieren.
Er wordt duurzaam gewerkt volgens het label "haut valeur environnemental".