Op de website van Delas lezen we: "Grenache blanc Clairette, Bourboulenc and Viognier are the main vavieties of the blend." Er zit dus nog meer in, maar we weten niet precies wat. Is dit dan met 'slechts' 15.000 flessen per jaar het afvalputje van het maison? Of is er sprake van een waar meesterwerk met een geheime receptuur. De waarheid zal ergens in het midden liggen.
Delas is overigens een respectabel handelshuis uit de Rhône met een geschiedenis die teruggaat tot 1835. Zelf beschikken ze slechts over een schamele 30 hectare aan eigen wijngaard, dus de meeste druiven worden ingekocht van bevriende boeren. Waar hebben we dat meer gezien? Nou bijvoorbeeld in de champagnestreek. En laat Delas nou toevallig sinds 1993 in handen zijn van de Roederer Group: champagne-gigant met een onberispelijke reputatie. En dat komt de kwaliteit van de wijnen zeker ten goede. Adel verplicht.
Het resultaat voor deze Côtes du Rhône is een pleasende allemansvriend, die niemand blind herkent. Gulle, volle en (tikje ordinaire) Malle Babbe-wijn met sappige peren, abrikozen, witte bloemen en linten aan je rok.