Vlak voordat de Moezel vanuit Duitsland Luxemburg binnenstroomt, mondt daar de Saar uit in de kronkelende rivier. Daar bij het stadje Konz, net iets onder Trier. Voor de kenners onder ons is er niets dat te vergelijken is met de Saar. Het is misschien wel een van de meest unieke wijngebieden ter wereld. Wijnen met intensiteit maar zonder gewicht, groots maar zó lichtvoetig. Ingetogen finesse, zuivere schoonheid en een weelderigheid aan aroma.
Dit is de plek waar Florian Lauer de naam van zijn familie hoog houdt. Peter was een pionier als het ging om het maken van een droge stijl Riesling. Anders dan de vele zoetere stijlen uit de regio, hebben zijn wijnen een unieke droge precisie. Diepe zuren. Enorme energie. Zuiverheid en mineraliteit. Perfect puur fruit, kruidig, peperig, rokerig zelfs. Alles wat je wil in een goede riesling. Zo’n wijn waar het niet gaat om het benoemen van aroma’s maar het beschrijven van de poëzie. Honderd procent Sterwijn.