Açor is de grote belofte van Portugal, een nog geen 5 jaar oud domein waar alles uit de kast wordt getrokken om briljante wijnen te maken naar Bourgondisch voorbeeld. Advieswerk van befaamde wijnmakers en terroirspecialisten als Marco Simonit (oa Leroy, Leflaive, Roederer, Latour, Yquem, Angelus etc.) en Pedro Parra (Liger Belair, Zuccardi, Parra, Roulot), geen kosten gespaard. Maar laat duidelijk zijn, dit is niet het zoveelste 'geld teveel' schreeuwproject, dit zijn wijnen met eigenheid en karakter van traditionele Portugese druivenrassen. Druiven zoals in deze Dão Tinto, de 'instapper' om het maar zo nonchalant te zeggen. Touriga nacional, de Portugese trots, aangevuld met tinta roriz (tempranillo). Misschien nog niet gelijk de meest uitdagende druiven in dit afgelegen deel van het land, maar het resultaat mag er zijn. Meer dan, zelfs, sterwijn waardig. Gelaagd, ingetogen, sap, rijpe tannines en zuren, aards, chocola, donker fruit en pit. Misschien wat gemaakt, maar verrekte goed gemaakt.