Bij Pasta alla Norma, passen wijnen zoals rode wijn nero d’avola.
Aubergines hebben een lange weg afgelegd naar onze supermarktschappen. In afstand en in tijd, vanaf Zuidoost-Azië naar Wildervank en Goes. In de 827 na Christus hadden de Arabieren ze bij zich toen ze Sicilië veroverden en dat galmt nog altijd in de keuken door. Wat dacht je van de pasta met tomaat en aubergine? Die heet ‘alla Norma’, een eerbetoon aan componist Bellini die een opera met die naam schreef, maar de bereiding is vast ouder. Smeltende blokjes gebakken aubergine, een achtergrond van tomaat en dan kaas bovenop de pasta, als het goed is harde, oude ricotta salata.
Wijn erbij? Allicht. De plaatselijke graag. Het best verkrijgbaar is de Nero d’Avola van de gelijknamige blauwe druif, beetje bronstig, goedgevuld en lekker fruitig. Chiquer en interessanter nog is de Etna Rosso, van vulkanische grond. Bellini kwam uit Catania, vlakbij de vuurspuwende berg. Die dronk vast niks anders bij zijn pasta. Terecht.
Te koop bij Aldi
Te koop bij Dirck3
Te koop bij Plus
Te koop bij Wijnkoperij Okhuysen
Te koop bij Albert Heijn
Te koop bij Gall & Gall
Te koop bij Aldi
Te koop bij Estano
Te koop bij Dirck3
Te koop bij Plus