De 'Rote Trauben' hebben gezelschap gekregen van rode appels. En dat leidt niet tot ruzie. Al weigert de eerste partij zich netjes voor te stellen. De importeur meldt op zijn website bij het kopje gebruikte druivenrassen zelfs: 'geheim'.
Wat iedereen echter mag weten is dat Volker Raumland al van jongs af aan interesse had in het maken van mousserende wijnen. Tijdens zijn studie aan de wijnuniversiteit van Geisenheim won hij al een eerste prijs in een sektwedstrijd, waar zelfs champagnes waren ingezet. Dat smaakte naar meer. En niet alleen bij zijn beoordelaars. In 1990 richtte hij, samen met zijn vrouw Heide-Rose ('Oh Heideroosje' neuriën we ineens), Raumland op, dat inmiddels wordt gezien als de beste producent van mousserende wijnen in Duitsland.
Zodoende verbaast het ons dus ook niks dat ie zijn kennis en kunde ook op alcoholvrij botviert.
In dit geval levert dat een smakelijke, gulle en oprechte bruis op. Druivig? Ja. Appelig? Ook. Best of both worlds. Puur, zuiver en verkwikkend.