Is het appelsap? Nee. Is het azijn? O zeker niet!
Is het lekker? Ja! Het is fris en fruitig, maar niet zo saai als gewoon appelsap en ook zeker niet zoet. Het heeft een complex karakter door de speciale productiemethode die de Dr. hanteert.
Biologisch en vegan bovendien. In groot en klein formaat. Wij zouden voor de grote gaan.
Dr. Höhl is een klein, traditioneel familiebedrijf met fruitgaarden sinds 1779. Ze zijn gespecialiseerd in alles wat met appels te maken heeft.De smaken van Pomp zijn complex omdat het gefermenteerd sap en azijnzuren bevat. Eerst maken ze biologische appelwijn, waarbij de fruitsuikers in het appelsap volledig tot alcohol droogfermenteren.
Daarna vindt het tweede fermentatieproces plaats: tijdens een specifiek onderdompelingsproces zetten azijnbacteriën de alcohol weer volledig om in azijnzuur. De aroma's worden behouden door het gesloten systeem in roestvrijstalen tanks. Pomp is vegan en helder. Zonder toevoeging van zwavel wordt de voltooide 'azijn' vervolgens in glazen flessen afgevuld.