De naam van deze producent had ook zomaar de naam van een band uit de jaren '70 kunnen zijn. En de naam van deze wijn was dan de naam van hun grootste hit. Maar dat is het niet.
Wat is het dan wel? De term 'orbitofrontale cortex' verwijst naar een deel van de hersenen in de frontale kwab dat cruciaal is voor besluitvorming. En Pieter Hauptfleisch Walser moest nogal een besluit nemen. Op de eerste plaats over de verschillende vat samples die hij proefde en hoe hij daarvan de ideale blend kon maken. En zo kon het zijn dat hij een blend maakte van: 29,8% chenin blanc, 25,4% verdelho, 23,4% clairette, 9,4% grenache blanc, 6% marsanne, 5,8% roussanne en 0,2% viognier. Kom er maar eens op...
In eerste instantie denk je dat je houtgerijpte chardonnay zit te drinken. Maar dan word je de diepte ingezogen. Marsepein, appel, gedroogd gras, biscuitjes. Of het je stijl is of niet, je blijft het drinken. En bij iedere slok ontdek je weer wat nieuws. Zuiver en ongelooflijk doordrinkbaar.
Smaakt als champagne zonder prik.