Julien Frères van Mas de Janiny heeft een broertje dood aan herbiciden, pesticiden en kunstmest.
‘Uitsluitend natuurlijke gisten, geen enzymen, geen toegevoegde tannines, alles puur natuur en zonder chemische hulpmiddelen. Zelfs de gebruikte hoeveelheden sulfiet zijn uiterst bescheiden’ vormen de natuurkurk waar zijn domaine op drijft. Al jaren proeven wij zijn onwaarschijnlijk vriendelijk geprijsde Le Temps des Gitanes, vin de soif zoals vin de soif bedoeld is.
Geen geklieder, puur natuur, oprecht sap.
Zijn witte die op basis van zijn filosofie is gemaakt bejubelden we al. En dat doen we met deze rouge ook weer.
Wat een heerlijke, onbekommerde, positief stemmende wijn is dit! Volop vrolijk-fruit, kakelcassis, knapperkersen, zuidkruiderette en een pepersnufje in dorstlessap.
Tientje per fles. Broer! Doe maar een doosje. Nog voordeliger.
Licht koelen en drinken maar.