Volker Raumland had van jongs af aan interesse in het maken van mousserende wijnen. Tijdens zijn studie aan de wijnuniversiteit van Geisenheim won hij al een eerste prijs in een sektwedstrijd, waar zelfs champagnes waren ingezet. Dat smaakte naar meer. En niet alleen bij zijn beoordelaars.
In 1990 richtte hij, samen met zijn vrouw Heide-Rose ('Oh Heideroosje' neuriën we ineens), Raumland op, dat inmiddels wordt gezien als de beste producent van mousserende wijnen in Duitsland. En het zal niemand verbazen dat de Raumlandjes inmiddels ook ruim baan hebben gegeven aan 'alcoholvrij'.
Zoals deze die ze zelf als 'Traubensecco' afficheren. Gemaakt van pure druiven (welke willen ze niet verklappen) die zich in opperste dorstlessendheid presenteren. Er zweemt muskaat, er fluistert perzik, er lispelt appel over het kneepje citrus waarmee is ie besprenkeld. Bruis voelt zich thuis.
Ecco! Traubensecco!