Gemaakt door alcoholvrijvorsers van het eerste uur, Weingut Leitz. Dit domein onderstreepte zo'n beetje als eerste onze stelling; 'Wie lekkere wijnen zonder alcohol wil maken, moet ook ervaring hebben met het produceren van lekkere wijnen mét alcohol.' En dat hebben ze bij Leitz. Al sinds 1744 overigens. Niet met alcoholvrij overigens maar die belangstelling is ook niet bepaald van gisteren.
Een en ander vertaalt zich - met dank aan de voortschrijdende techniek, toenemende know how en groter wordende ervaring - in alcoholvrije wijn die zelfs lekker te noemen is. Met hun pinot noir slaagden ze er bij Leitz al in om het karakter van de druif ook daadwerkelijk te vangen.
En daarin zijn zij ook geslaagd met deze mousserende wijn, al zetten ze daar wel drie druiven voor in: chardonnay, pinot gris en -wat minder bekend - souvignier gris, een soort die ook bij de Nederlandse wijnbouwers geliefd is. Daarmee maakten ze bij Leitz een volwassen sparkling waarin het gemis van alcohol nauwelijks merkbaar is. Belletjes doen daarbij wonderen maar de kwaliteit van het sap en de wijnmakers ook. Fijn droog, wat extra houvast door de discrete inzet van eikenhout. Zodoende ook een lichte touch van geroosterde amandeltjes, geflankeerd door een aangename banketbakkers-gistigheid, zachte appels en een kwinkslagje limoen dat de smaakpapillen tot alertheid maant.