Paul Giraud

Jus de raisin petillant
Geproefd op 12 augustus 2025

Elk jaar bottelt Giraud een deel van zijn cognacdruiven als onvergist druivensap, en voegt daar wat koolzuur aan toe. De most die normaal goed is voor 7 tot 10 procent alcohol voor de basiswijn voor de distillatie, proef je hier met alle suikertjes nog intact. Het resultaat is hoge kwaliteit dessert-sap, met 15 gram suiker per liter en mooi zuren. Schenk het bij desserts met fruit, amandeltaart, of zoute kaasjes.

De familie Giraud verbouwt voor haar Cognac al sinds 1650 druiven in het beste deel van de Cognacstreek, de Grande Champagne. Alle druiven (Ugni-blanc) komen van hun eigen 42 hectare tellende landgoed op een kalkhoudende kleibodem. De familie Giraud werkt biologisch maar is niet gecertificeerd.

wine-score-star
-
Juice
Mousserend
0%
Producent: Paul Giraud
Fris
Zoet
Alcoholvrij
Biologisch
De Groene Hamersma
Inhoud
75cl
kCal/100ml
65
Suiker (gr/100ml)
15
Te koop bij Prijs
André Kerstens € 9.95
wine-score-star
-
Juice
Mousserend
0%
Producent: Paul Giraud
Fris
Zoet
Alcoholvrij
Biologisch
De Groene Hamersma
Inhoud
75cl
kCal/100ml
65
Suiker (gr/100ml)
15
Te koop bij Prijs
André Kerstens € 9.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Alcoholvrij Nieuwsbrief

Wekelijks proeven wij nieuwe alcoholvrije dranken. Blijf op de hoogte.