Nicolas-Julian Hilbold. Terug naar de natuur. Weg met zijn studie als scheikundige en ingenieur. Zijn formule voor een gelukkig leven was een eenvoudiger leven leiden. In nauw contact komen met alles wat groeit en bloeit. Eerst overigens maar leren hoe dat moet als je als wetenschapper bent opgeleid.
Zodoende ervaring opdoen bij verschillende wijndomeinen in Zwitserland, zoals la Cave des Amandiers en Domaine Wannaz. Op stage bij verschillende (natuurlijk natuurlijk werkende) wijnboeren in de Jura.
En kijk aan, door zijn contacten daar 1,5 hectare wijngaard weten te bemachtigen in Arbois om daar in 2022 zijn eerste wijn te maken. Dan is het niet lang wachten op 2023. Gemaakt van savagnin, niet oxidatief tot ons gekomen. Wees - al dan niet - gerustgesteld...
Wit dat de binnenkant van de ruggengraat weet te bereiken. Niet door injecties van een botoxbedrijf maar gewoon door orale inname. Driemaal daags een glas graag. Kraakheldere, knisperend-krokante, kiezelige witte. Met de zuren van besjes, citrus, appel en licht zilt. Recht op z’n doel af, bitters brengend en breed over de oevers vloeiend in smaak.