De geschiedenis van de wijnproductie van Corsica, Île de Beauté, is al duizenden jaren oud. Tijdje niks van gehoord. Pas in de jaren zestig van de vorige eeuw kreeg deze weer een impuls toen Franse wijnmakers terugkwamen uit Algerije, zich vestigden aan de oostkust van Corsica om daar voornamelijk internationale druivenrassen aan te planten ten behoeve van massaproductie.
Maar juist die alom aangeplante en verkrijgbare druivenrassen hebben de plaatselijke producenten gestimuleerd om lokale, bijna vergeten wijndruiven te herontdekken. Zodat er nu eigenwijs rood van morescone, carcajolo negre, niellucio en sciacarellu en levendig wit wordt gemaakt van bijvoorbeeld bianco gentile en vermentino, een zuiddruif die hier natuurlijk (op Corsica is alles anders) vermentinu wordt genoemd.
Met die laatste druif is producent Giambagli aan de slag gegaan en maakte er De Heilige Muilezel mee, U San Muletto. Dat levert een zadeltas met vlierbloesem, kleine grapefruit, foelie, witte perzik en strakke zuren op.
En in de andere treffen we een picknickmand met pasta met olijfolie, kruiden en citroen, schapenkaas en gegrilde vis.