De familie Bichot gaat al een tijdje terug in Bourgogne: anno 1350.
Een kleine vijf eeuwen later, in 1831, kwam er wijn in het spel toen Bernard Bichot in Monthélie een wijnhandel opzette. En daar is het niet bij gebleven. Inmiddels omvat het bedrijf ruim 100 hectare in Bourgogne, waaronder de mooiste appellations: Chablis, Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet, Corton-Charlemagne en Meursault...
Roept u maar, drinkt u maar. Maar neem wel uw spaarvarken mee.
Nu gebiedt de eerlijkheid te melden dat de kwaliteit heel lang maar 'zo zo' is geweest. En dat maakt de (biologisch-duurzame) inhaalslag die de afgelopen jaren 'van laag naar hoog' is ingezet zo indrukwekkend.
In dit geval hebben we te maken met hun basisbourgogne rouge. Fijne wijn met een discrete eikeninzet. Met vrijmoedig kersenfruit, bezige besjes, frivole zuren en een zich langzaam openbarende verfijning. De boswandeling vindt plaats. De paddenstoelen worden al aangeschoven.
Op tafel: kip met morieljes. Klassieke combinatie.