Tussen alle populaire geweld van extra-brut, brut nature, micro cuvées en allerhande geboetseerde onbekende-uithoek champagnes zou je bijna vergeten dat er ook gewoon old-school eerlijke uiterst comfort champagnes zijn. Bij Waris-Larmandier (wel biodynamisch, dus toch beetje hip) houden ze meer van baroque dan minimalistisch, zo getuige ook het blingbling etiket. Rijk en uitbundig, romig en getoast, weelderig en zacht. Dit is opera, geen ballet. Racines de Trois refereert aan de drie kinderen van het bedrijf, de drie gebieden waar de druiven vandaan komen, Côte de Bar, Montagne de Reims en Côte de Blancs en aan de drie druivenrassen die eraan ten grondslag liggen. Samengebracht in een pontificale fles. De geur van bakkerswinkel, crème patissier, hazelnoot en citroen zetten door in een rond en breed mondgevoel. Met 9 gram suiker per liter officieel nog nèt droog (brut). Winterse weldaad voor bij rijke romige gerechten met paddenstoelen, bladerdeeg, zwezerik of gebakken vis in roomsaus.