Castillo de Epifania - De Grote Hamersma

Castillo de Epifania

2021
Geproefd op 26 januari 2023

Rioja Alta. Naar verluidt de plek waar de mooiste rioja's vandaan komen. Sowieso is deze afkomstig van een prachtige plek. In 1052 werd de tuin die deel uitmaakte van de bezittingen van het koninkrijk Najéra-Pamplona cadeau gegeven aan het plaatselijke klooster. Het begeleidende schrijven repte over 'een heerlijke bron voor olie, wijn en noten'. Waar het een goedmakertje voor was, melden de annalen niet overigens. Enfin. 

In 1836 kwam het geheel in privébezit en vanaf dat moment werd wijn nog serieuzer genomen. En de omgeving werkt mee. De wijngaarden bevinden zich in het hart van Rioja Alta op een geruststellende hoogte van tussen 450 en 590 meter. Ze zorgen voor een terroir op waarop tempranillo gedijt. En weliswaar vormde het oogstjaar een uitdaging maar een goede wijnmaker - en die werkt op het Castillo - wist er dan diep rood met een goede body en zelfs een heus ouderingspotentieel van te maken.  Kortom, wegleggen kan maar opdrinken blijkt ook al een feest waar rijpe kersen de slingers ophangen, pruimen en bessen op hun paasbest zijn en dat takje kruiden in hun revers ze siert. Sappige, koel-compacte presentatie. Lammetjes betreden aarzelend de feestzaal. We begrijpen waarom. 

wine-score-star
Rood
- Rioja Alta - Spanje
Producent: Castillo de Epifania tempranillo >
14,5%
vol
Vegan
De Groene Hamersma
wine-score-star
Rood
- Rioja Alta - Spanje
Producent: Castillo de Epifania
tempranillo >
14,5%
vol
Vegan
De Groene Hamersma
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.