Adega de Pegões Colheita Seleccionada-Selected Harvest - De Grote Hamersma

Adega de Pegões

Colheita Seleccionada-Selected Harvest 2016
Geproefd op 9 september 2022

Wie wat vergeet, heeft wat. Bij deze puike Portugese coöperatie troffen ze in een zijbeuk van de wijnkelder nog een lekkere partij 2016 die zich klaarblijkelijk in een donker hoekje had onttrokken aan het oog van de salesmanager. Tot de inkoper van Aldi kwam buurten en vroeg 'wat is dat?' 

Dat bleek een blend van multinationals cabernet sauvignon en syrah en Portugal-eigen druiven touriga nacional en trincadeira. Samen maar eens een flesje opengetrokken om te ontdekken dat deze nu op en top rijp was. Ruimhartig op zon trakteerde, rijp zwart en rood presenteerde, luxe signalen afgaf dankzij een vermoeden van herfsttinten, treuzelende truffeltjes, gedroogde zwarte olijven, een gefluisterd vanilleverhaaltje en nog vieve zuren die de boel niet al te soezerig maken. Luxe, gesoigneerde rode Portugees voor een Aldi-prijsje. Ook al zo interessant: hun kraakverse witte. 

wine-score-star
Rood
- Península de Setúbal - Portugal
Te koop bij Prijs
Aldi € 5.99
wine-score-star
Rood
- Península de Setúbal - Portugal
Te koop bij Prijs
Aldi € 5.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.