Aimone - De Grote Hamersma

Aimone

2020
Geproefd op 8 september 2022

Wat we wel weten. Het is een Vino d'Italia. Bovendien een Vino Rosso d'Italia. En voor wie geen Italiaans leest: Red Wine of Italy. Hoe we dat allemaal weten? Staat allemaal voor op het etiket. In gouden en in rode krulletters. Wat weten we niet? Het jaartal ontbreekt. En de gebruikte druiven staan ook nergens vermeld. Waarschijnlijk een mengelmoesje, veelal van soorten uit Zuid-Italiaanse contreien. 

Primitivo en nero d'avola? Misschien nog een handje van het een of andere modelletje? Zodoende: een rommeltje? Nee hoor. Toegegeven, het is niet groots en meeslepend maar fatsoenlijk is het wel. Rijp en kruidig rood en donker fruit. Wat specerijen en lome tannines. Najaarswijn. Stoofvleesvriend. Prijsvechter. Ook al is ie dit jaar 50 dubbeltjes duurder geworden. Het zullen de transportkosten zijn. Aan de wijn zelf is niets veranderd. 

wine-score-star
Rood
- Vino Rosso d’Italia - Italië
Producent: Aimone
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Aldi € 4.49
wine-score-star
Rood
- Vino Rosso d’Italia - Italië
Producent: Aimone
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Aldi € 4.49
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.