Longaví Glup! Naranjo - De Grote Hamersma

Longaví

Glup! Naranjo 2021
Geproefd op 7 september 2022

Lees meer over Longaví bij hun carignan. En dan kijk je er niet van op dat de Zuid-Afrikaan David Nieuwoudt en de Chileens Julio Bouchon ook een orange wine op hun kerfstok hebben. Gemaakt van moscatel alexandria die ze na plukken met eigen gisten en met schil en al op eikenhout hebben laten vergisten. Of, zoals de heren het zelf zeggen: 'Wijn maken zoals de oude mannen dat deden.' 

Nu ruiken en smaken authenticiteit en ambachtelijkheid niet altijd naar meer. We hebben al flink wat van die inmiddels inflatoire beloften  van ons afgespuugd. Maar deze naranjo verspringt naar groen licht. Vanwege rozengeur en mandarijn. Schoon en zinderende fruit. Lispelende lychees, het als een kattentong  opruwende velletje van de abrikoos. gedroogde appel, roze grapefruit en yuzu. 

Zoek er een goeie tafelgenoot bij (je partner -man/vrouw/het - doorhalen wat niet meer van toepassing is ) maar we bedoelden eigenlijk Vietnamese springrolls met scampi's, koriander en munt dan wel gegrilde octopus, en beide tillen elkander naar een hoger plan. 

wine-score-star
Wit
- Itata Valley - Chili
Producent: Longaví moscatel alexandria >
13%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Boonstra Wijnen € 14.45
Perfecte Wijn € 14.45
wine-score-star
Wit
- Itata Valley - Chili
Producent: Longaví
moscatel alexandria >
13%
medium
Duurzaam
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Boonstra Wijnen € 14.45
Perfecte Wijn € 14.45
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.