Longaví

Glup! Chenin Blanc 2021
Geproefd op 7 september 2022

Lees meer over dit bijzonder wijnproject bij de carignan. Dan besef je waarom vreemde eend in de bijt chenin blanc hier opduikt. Eentje uit een van de oudste wijnregio's van het land. En daarbij niet op conventionele wijze tot wit geworden. Afkomstig van stokken van meer dan 100 jaar oud. Dat is te zeggen: de chenin blanc stokken komen uit Zuid-Afrika (thuisland van een van David Nieuwoudt, wijnmaker van Cederberg) die zijn geënt op país stokken die een eeuw op de teller hebben. 

En als je zoveel moeite doet, vind je het ook niet erg om vroeg op te staan. Om de druiven te plukken voor de zon gaat schijnen en ze een koele plek aan te bieden in amfora's van 700 liter om ze daar op hun overigens figuurlijke akkertje twee maanden te laten vergisten, vergezeld door hun eigen schilletjes. 

Tja, en als je zo je best hebt gedaan, moet je maar hopen dat het goed uitpakt. Nou, goed nieuws: dat heeft het ook gedaan. De eerste chenin blanc van Chili (wereldprimeur!) geeft getemde wilde perzik, niet te zoete appelflap, niet te bittere marmelade, amandeltjes en zuren zonder kuren die de afdrinkende mond en tong verfrissen richting de volgende ervaring.   

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Perfecte Wijn , Wijnig , Boonstra Wijnen
Wit
Valle del Maule - Chili
chenin blanc >
12%
Sterwijn Duurzaam De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 14,45
Wijnig € 14,45
Boonstra Wijnen € 14,45
Wit
Valle del Maule - Chili
chenin blanc >
12%
Sterwijn Duurzaam De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 14,45
Wijnig € 14,45
Boonstra Wijnen € 14,45