Longaví Glup! Carignan - De Grote Hamersma

Longaví

Glup! Carignan 2020
Geproefd op 7 september 2022

Splinterprojectje van twee grote namen in de Chileense wijnwereld: David Nieuwoudt en Julio Bouchon. Nieuwoudt komt uit Zuid-Afrika en staat als vijfde generatie aan het roer van het Cederberg. Julio Bouchon is een van de beste wijnmakers in Chili, bekend van Bouchon Family Wines. Bij De Grote Hamersma veerden we op: het zijn beide huizen die we al eens eerder met plezier geproefd hebben. 

Wat heeft het duo samengebracht? De missie om 'de wereld' op de hoogte te stellen van het feit dat hun land nog veel meer te bieden heeft dan de op moderne leest geschoeide mainstream cabernet sauvignon en carmenère. Zij willen het oude Chili in de schijnwerpers zetten, met onverwachte druiven uit minder gekende valleien, tot wijn geworden via veelal traditionele wijnmaaktechnieken. 

Aldus nemen ze de wijnliefhebber die het avontuur niet schuwt onder andere mee naar Maule, Itata en Bío-Bío en schenken zij deze país, cinsault, chenin blanc en carignan. En bijna vanzelfsprekend, ook hun kijk op orange wine

Helpers weg. Eerste ronde! Hun carignan uit Maule. Afkomstig van meer dan 90 jaar oude stokken. Spontaan vergist op cement,  vervolgens een jaar op barriques. Niet geklaard, niet gefilterd en vooral niet te versmaden. Rode rondingen, mond vullende kwaliteiten, fijnmazige tannines en zonnige specerij. Wat preciezer: rijpe kersen en kleine cassis, wat zoethout en kaneel. Smaakt naar meer. Gelukkig bestaat de range uit nog vijf wijnen en noopt hun verzamelnaam tot doordrinken: Glup! betekent niets anders dan 'glou glou' ofwel 'slok slok'.  Waarvan akte. Bij wijze van grote uitzondering spugen we niet uit. 

wine-score-star
Rood
- Valle del Maule - Chili
Producent: Longaví carignan >
14%
medium
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 14.45
Boonstra Wijnen € 14.45
wine-score-star
Rood
- Valle del Maule - Chili
Producent: Longaví
carignan >
14%
medium
Duurzaam
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Perfecte Wijn € 14.45
Boonstra Wijnen € 14.45
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.