Pradorey El Buen Alfarero ‘Vino de Tinaja’ - De Grote Hamersma

Pradorey

El Buen Alfarero 'Vino de Tinaja' 2017
Geproefd op 27 oktober 2021

Alles handwerk. Het plukken. De selectie. Maar ook het bottelen en het labelen. Lage opbrengst per hectare. Eigen gisten. Met de voet gekneusd en vervolgens gelagerd op tinaja's, de 19e-eeuwse aardewerk vaten van 1200 liter. Totale opbrengst: exact 1711 flessen. Min één nu. Want zeldzaam of niet, er moet toch geproefd worden. 

Tja, en dat verlangt dan natuurlijk een bepaald prijskaartje. Ofschoon het oogstjaar danig tegenstribbelde. Vorst hield huis. Maar wat er werd geoogst was erg goed. Zoet-bittere donkere kersen, rijpe vijgen, flink wat zonnige specerij, een afdronk met veel houvast. Opvallend fris, bijna teer mondgevoel. Is overspoeld met medailles. Maar wat mij betreft niet voor de beste wijn-spijscombinatie. De fiches technique-schrijver van dienst adviseert 'm bij 'vis met saus'. Zonde van de wijn vindt de jury alhier. 

Consumentenrichtprijs € 115,00-€ 120,00

Let op! Deze wijn is nog niet te koop in Nederland en zoekt nog een importeur. Meer informatie vind je hier

wine-score-star
Rood
- Ribera del Duero - Spanje
Producent: Pradorey albillo >tempranillo >
15%
vol
Te koop bij Prijs
Wijn zoekt importeur € 0.00
wine-score-star
Rood
- Ribera del Duero - Spanje
Producent: Pradorey
albillo >tempranillo >
15%
vol
Te koop bij Prijs
Wijn zoekt importeur € 0.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.