Ernesto Ruffo Campogadis - De Grote Hamersma

Ernesto Ruffo

Campogadis 2013
Geproefd op 18 september 2020

Ernesto en Leonardo. Vader en zoon. Valpolicella Fenomenen. Met hoofdletters? Met hoofdletters. Bejubeld, beschouderklopt, geridderd vanwege hun inspanningen. Winnaars van The Wine Hunter Awards 2020 en The Wine Style Award 2018. Ken beide wedstrijden niet maar in Italië is De Grote Hamersma dan weer onbekend. Kortom, staan we toch weer een beetje gelijk.

Maar mag ik vanachter mijn glas de jury's complimenteren en ze een gasthoofdredacteurschap aanbieden om de volgende oogst Campogadis te bespreken? Neem ik hier vast de honneurs waar door nog een glas in te schenken. Dik, dwingend, nadrukkelijk. Donkere koffie geschampt door een drupje kersenlikeur. Tranentrekkende tannines, dikke druppels pure emotie. Geen gezoetsappel. Afdronk als een zwarte cape. Beste Valpolicella die ik sinds jaren op de proeftafel heb gehad. En geloof me: dat waren er wat. Andrew Jefford concludeerde na proeven: A masterclass in a glass. Om vervolgens zijn bewondering niet onder stoelen of banken te steken en namens Decanter 96 punten uit te delen. 

wine-score-star
Rood
- Valpolicella Superiore - Italië
Producent: Ernesto Ruffo corvina >corvinone >rondinella >
15,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 52.50
wine-score-star
Rood
- Valpolicella Superiore - Italië
Producent: Ernesto Ruffo
corvina >corvinone >rondinella >
15,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 52.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.