Jean-Claude Boisset Hautes Mourottes - De Grote Hamersma

Jean-Claude Boisset

Hautes Mourottes 2017
Geproefd op 23 augustus 2020

Ladoix, een dorpje in het noorden van de Côte de Beaune. Ligt vlak boven Aloxe-Corton. Zat een tijdje achterstallig onderhoud op. Is mede in de steigers gezet door Chevalier, Mallard, Ravaut en Sylvain Loichet. Ook de firma Boisset heeft er wijngaarden. Op 1er-cru-niveau zelfs: Hautes Mourottes.

Wordt eersteklas rode bourgogne gemaakt. Het type rood om een gesprek mee aan te gaan. Heeft veel te vertellen. Is gul, rijp, rijk en vlezig met roostertonen. Doet aan drop, salmiak en viooltjes. Maar ook volfruitig met cassis, braam, kers en framboos. Heeft een paddenstoelneiging en een herfstvermoeden.

Zeer gelaagd. Nooit vermoeiend, maar immer opwekkend en levendig. Aangenaam gezelschap. Zeker bij boleten en oesterzwam, maar zo'n vermoeden had ik al. Hertenrug kan ook en is zodoende nóg klassieker.

Leuke vermelding tijdens het diner: ‘Wist je dat in Ladoix ook de cru’s Corton en Corton-Charlemagne te vinden zijn?’ En dan valt de prijs welbeschouwd enorm mee.

wine-score-star
Rood
- Ladoix 1er Cru - Frankrijk
Producent: Jean-Claude Boisset pinot noir >
12,5%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 33.59
wine-score-star
Rood
- Ladoix 1er Cru - Frankrijk
Producent: Jean-Claude Boisset
pinot noir >
12,5%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 33.59
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.