Fattoria Aldobrandesca Malbec ‘Vie Cave’ - De Grote Hamersma

Fattoria Aldobrandesca

Malbec 'Vie Cave' 2016
Geproefd op 7 augustus 2020

Zou de familie Antinori zelf nog wel weten welke domeinen ze bezitten. Hier is er weer eentje uit de onnoemelijke voorraad: Fattoria Aldobrandesca in Maremma, de voortuin van Toscane. Tevens proeftuin, zo blijkt, voor'de nieuwe druif' van Italië. Oud nieuws voor Cahors en Argentinië waar de malbec een thuiswedstrijd speelt, maar ter plekke is de opwinding groot.

Begrijpelijk. Want al moet ik zeggen dat ik met de nodige argwaan deze rosso benaderde ('malbec in Maremma, waar heb dat nou weer voor nodig?') het eindresultaat zal menig purist verbazen. Oprecht beschaafde rosso, met afgewogen rijp rood fruit, gewelde pruimen, theemeubels, sigarenkistjes en bonbonwinkeltjes en ristretto. Opmaat richting secundaire geuren en smaken, truffel, herfst en de oude bibliotheek waar het haardvuur brandt, de lambrisering kraakt en de oude leren fauteuil zucht. 

wine-score-star
Rood
- Toscana - Italië
Producent: Fattoria Aldobrandesca malbec >
14%
vol
Te koop bij Prijs
The Wine List € 25.95
wine-score-star
Rood
- Toscana - Italië
Producent: Fattoria Aldobrandesca
malbec >
14%
vol
Te koop bij Prijs
The Wine List € 25.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.