Casanova di Neri - De Grote Hamersma

Casanova di Neri

2015
Geproefd op 4 juli 2020

Casanova di Neri, de absolute top van Montalcino. Er is geen domein dat meer 100 punten scores heeft dan zij. Niet alleen bij Robert Parker, maar ook James Suckling, Wine Spectator en Luca Garini tonen zich onder de indruk. Dan zou het sowieso al wonderlijk zijn als het een magere 7-tje zou opleveren in De Grote Hamersma. Dat gebeurt dan ook niet. Ook hier bivakkerend in de hoogste regionen van wijnen die een 9,5 scoren met een Ster. Ooit proefde ik de baby-brunello al eens van deze Casanova, de rosso di montalcino.

Nu gaat de familie di Neri echt los. Intrigerend zwart, donker en een veeg rood fruit. Pruimerij, bitterzure kersen, zelfverzekerd rood fruit, een bessen-en-kersenverbond, paddenstoelenleer, de zuren als van de mooiste balsamico. Met de deur in huis vallende bitters. Werk-in-uitvoering-tannines. Compact, structuur en herfstgedachten. Alles in volstrekte harmonie.

wine-score-star
Rood
- Brunello di Montalcino - Italië
Producent: Casanova di Neri sangiovese >
14,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Pasteuning Wines & Spirits € 56.95
wine-score-star
Rood
- Brunello di Montalcino - Italië
Producent: Casanova di Neri
sangiovese >
14,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Pasteuning Wines & Spirits € 56.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.