Mhudi Pinotage - De Grote Hamersma

Mhudi

Pinotage 2018
Geproefd op 2 juni 2020

De Rangaka familie maakt deel uit van de Batswana bevolking die  - om het enigszins overzichtelijk houden - allemaal Setswana spreken, een Bantoetaal. Zeldzaam? Nee hoor. In Zuid-Afrika zijn er drie miljoen mensen die zo de dagelijkse nieuwtjes met elkaar uitwisselen. En dat Mhudi? Voor hen betekent dat 'de oogster.'

Voor ons in het geval van deze pinotage uit 2018 duurzaam geproduceerd rood dat met minimale ingrepen in de kelder op fles is gezet. Kloek donker en rood fruit, nergens nadrukkelijk zoet of dwepend met exotische specerijen. Kersen, donkere pruimen, flinke tannines die nergens te streng of te nadrukkelijk worden. Kordate zuren bovendien. Hoe zou zo'n proefnotitie er in het Setswana uitzien?

Misschien moet ik het eens vragen aan hun ontdekker Pardon Taguzu, een inmiddels in Nederland wonende Zimbabwaanse sommelier die deel uitmaakte van een equipe met drie andere landslieden die in Frankrijk deelnamen aan het WK Blindproeven. Maar ik weet eigenlijk niet of hij van oorsprong een Batswana is. Oog voor goede pinotage heeft ie in ieder geval wel. Dat blijkt nu wel uit deze 2018 die ik proefde nadat ik al zo tevreden was geweest over de 2015 die ik al eens eerder proefde. 

wine-score-star
Rood
- Coastal Region - Zuid-Afrika
Producent: Mhudi pinotage >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
African Wines € 11.95
wine-score-star
Rood
- Coastal Region - Zuid-Afrika
Producent: Mhudi
pinotage >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
African Wines € 11.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.