Sabaté i Coca Brut Nature ‘Mosset’ - De Grote Hamersma

Sabaté i Coca

Brut Nature 'Mosset'
Geproefd op 17 mei 2020

Sparkling Spaans, en uit de Penedès, maar op het etiket schittert de term 'cava' vooral door afwezigheid.

In plaats daarvan: Corpinnat. Afgeleid van cor (hart) en Pinnat - oervorm van Penedès. Gekozen als vlag door een kleine groep van ex-cavaproducenten die zich distantiëren van de DO Cava. Omdat ze zich samen voor het kwaliteitsniveau van een groot aantal collega's. Prijskaartjes van soms € 3,99 beschadigen de reputatie van de categorie.

Grote namen als onder andere Recaredo en Gramona hebben zich in 2019 ontdaan van het cava 'kwaliteitsstempel.' en vaart voortaan onder de vlag van Corpinnat. En als je wilt weten wie die elite is: zie www.corpinnat.com.

Een van de prestigieuze finca's is Sabaté i Coca is, gespecialiseerd in terroir getypeerde wijnen. En daarvan treffen wij nu een vintage turo del Mosset terrases Bitlles 2014 in het glas treffen.  Aromatische oranjebloesem, marsepein en wat amandelschaafsel. Droog uiteraard, maar tevens nadrukkelijk rijp en behagend. 

 

wine-score-star
Wit Mousserend
- Corpinnat - Spanje
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 17.45
wine-score-star
Wit Mousserend
- Corpinnat - Spanje
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 17.45
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.