Frank John Riesling Brut - De Grote Hamersma

Frank John

Riesling Brut
Geproefd op 4 april 2020

Frank John, een wijnmaker die in de Pfalz op 3 hectare bio-dynamisch werkt, en -heel overzichtelijk- maar 3 wijnen maakt: 1 Sekt, 1 Riesling en 1 Pinot Noir. Lees vooral maar over deze Hervorragender Erzeuger/Weltklasse (volgens wijnautoriteit Eichelmann) bij de pinot noir die in deze 2020-editie van De Grote Hamersma sterrenstof opleverde. 

Enfin, indrinken maar met deze Riesling Brut die zich mag beroepen op 32 maanden sur lie. Ten tijde van proeven - 3 april 2020- trof ik een kraakverse 'dégorgement': anno januari 2020. Een zinderend heldere sekt is het gevolg met een ultra discrete mousse: . een zuchtje amandel-room. Opmaat richting het zilte en het zure van gezouten citroen. Een minuscuul priempje dat iedere smaakpapil even toucheert. Het licht-ruwe van gedroogde goudrenet en dito abrikoos. Verheffend droog afdrinkend.

Er schijnt nog een variant in omloop te zijn die 50 maanden zich over zijn eigen gisten heeft mogen buigen. Maar eens even de importeur contacten. 

wine-score-star
Wit Mousserend
Producent: Frank John riesling >
11,5%
droog
Biologisch-dynamisch
Demeter
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 25.95
wine-score-star
Wit Mousserend
Producent: Frank John
riesling >
11,5%
droog
Biologisch-dynamisch
Demeter
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 25.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.