Bisol Jeio - De Grote Hamersma

Bisol

Jeio
Geproefd op 24 maart 2020

Bisol. Vijf letters. Toch een grote naam in proseccoland. Heel groot zelfs. En dan heb ik het niet over het feit dat Bisol ook het afgelegen eilandje Venissa in de Lagune van Venetië in bezit heeft. Dan kun je immers nog steeds vieze wijn maken. Maar dat past niet bij hun status. Een van de betere prosecco’s.

Zuiver, schoon en superiore. Bloesemend, fijn-gistig, zacht-appelig, amandelsnippers, sinaasappel-zest en verheffende citrus. Schijnt biologisch te zijn. Maar als dat zo is, kunnen we het bijbehorende vignetje niet terugvinden op het etiket. Misschien omdat er ruimte wordt gemaakt voor al het eremetaal dat er binnenkort op geplakt gaat worden: 90 punten van Decanter, 91 van James Suckling en 92 van Wine Enthusiast. En wij van De Grote Hamersma zijn al even enthousiast: 9.

Ook al is omdat deze Bisol onze stelling onderstreept dat je voor een goede prosecco altijd meer moet uitgeven dan die € 4,99 waarvoor ze ook al in de schappen staan. Sterker nog, wat ons betreft begint het pas bij een tientje. 

wine-score-star
Wit Mousserend
- Prosecco Valdobbiadene Superiore - Italië
Producent: Bisol glera >
11,5%
droog
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 14.35
wine-score-star
Wit Mousserend
- Prosecco Valdobbiadene Superiore - Italië
Producent: Bisol
glera >
11,5%
droog
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 14.35
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.