Domaine Régis Minet Vieilles Vignes - De Grote Hamersma

Domaine Régis Minet

Vieilles Vignes 2018
Geproefd op 18 januari 2020

Wijn met een verhaal. Ooit begonnen in 1937 toen vatenmaker Robert Minet, een perceeltje van 1,5 hectare in Pouilly sur Loire tot zijn beschikking kreeg. En hij leefde vervolgens nog lang en gelukkig? Hij wel, maar zijn zoon die het van hem overnam niet.

Zodoende werd diens zoon Régis al op 17-jarige leeftijd de baas van het spul. Talent was hem niet vreemd. Inmiddels telt het domaine elf hectare, verdeeld over een dozijn verschillende plots in de dorpjes Pouilly sur Loire en Saint Andelain. De vrouw des huizes werkt mee, zo ook zoon Antoine. 

Gaat ze goed af getuige hun al aardig vieilles vignes (25-30 jaar), afkomstig van tien verschillende wijngaarden. Naar complimentjes hengelend klein-tropisch fruit, tomatenzoet, perzik, passievrucht, kleine honingbeloning, niet te rijpe meloen, wat groenvoorziening, fluisterende zuren en een licht-krakende mineraliteit.

wine-score-star
Wit
- Pouilly-Fumé - Frankrijk
Producent: Domaine Régis Minet sauvignon blanc >
13%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 21.00
wine-score-star
Wit
- Pouilly-Fumé - Frankrijk
Producent: Domaine Régis Minet
sauvignon blanc >
13%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 21.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.