Nadal Brut Reserva - De Grote Hamersma

Nadal

Brut Reserva
Geproefd op 19 december 2020

Nee, we gaan het hier niet hebben over Nadal. Dit is namelijk niet het bruisspeeltje van het tenniswonderkind. De achternaam Nadal is in Spanje even alledaags als Jansen hier. We gaan hier Corpinnat duiden. En dat deze Nadal de duiding cava niet meer wenst te voeren. Een select gezelschap producenten van Spanje beroemdste mousserende wijn schaamt zich voor het kwaliteitsniveau van een groot aantal collega's. Prijskaartjes van soms € 3,99 beschadigen de reputatie van de categorie.

Grote namen als onder andere Recaredo en Gramona hebben zich in 2019 ontdaan van het cava 'kwaliteitsstempel.' Omdat zij zich ervoor waren gaan schamen. Let dus op Corpinnat. En als je wilt weten wie die elite is: zie www.corpinnat.com. En zekers: Nadal staat er tussen. Kenden we tot op heden niet. En we hebben wat gemist. Superieure, sinteldroge mousserende wijn. Een mousse als een voile, fijnmazig en blank. Sublieme zuren, levendig zonder onstuimig te worden, lichte bitters, schoon en zuiver. 

wine-score-star
Wit Mousserend
- Corpinnat - Spanje
Producent: Nadal macabeu >parellada >xarel·lo >
12%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Cava Barcelona € 16.00
wine-score-star
Wit Mousserend
- Corpinnat - Spanje
Producent: Nadal
macabeu >parellada >xarel·lo >
12%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Cava Barcelona € 16.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.