Maestro Sangiovese - De Grote Hamersma

Maestro

Sangiovese 2017
Geproefd op 27 november 2019

Gekke Italianen. Op het vooretiket, direct onder het gouden zegel, staat in het Engels de volgende tekst geprint: Thanks to our winemaker Beppe, we did a triple over pumping of the fermented must to extract more colour and soft tannins. Dat is zoiets als je caissière bedanken voor het avondeten. Of je schoonmaker voor een frisse wc.

Het overpompen van de most (drie keer nog wel!!!), dat is precies waar Beppe voor betaald wordt. Zijn werk, als het ware. Even afgezien van wie ‘we’ dan zijn in dezen. Maar vooruit, afhankelijk van hoe groot de tank met wijn is, is het inderdaad nog best een karweitje. Je moet er wel even bij blijven namelijk.

Beppe heeft behalve staan pompen, ook verder goed werk geleverd. Zwart en rood rijp fruit met lekker kekke chocoladezuren en wat tabaksinvloeden. Nergens scherpe randjes, chemische kantjes of slappe-wasfruittonen te bekennen. Je zou die man zo een baan aanbieden.

wine-score-star
Rood
- Puglia - Italië
Producent: Maestro sangiovese >
13,5%
vol
wine-score-star
Rood
- Puglia - Italië
Producent: Maestro
sangiovese >
13,5%
vol
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.