Weingut Gröhl

Riesling trocken 2018
Geproefd op 14 november 2019

Weingut dat ik tot op heden alleen maar in de wijnspeciaalzaken tegen ben gekomen, zo gut is het. Thans verbannen/liefdevol omarmd/ontdekt (doorhalen wat niet gewenst is) door Dirck (‘Zeg maar Dirck, dan krijg je er III’). Minder van kwaliteit geworden dan? Nee, ik denk dat Dirck zijn ambities naar boven heeft bijgesteld. Uitstekende riesling. Rijpe appel, kleine perzik, iets tropisch, niet beendroog, fijne vulling, pakt gul uit. Dankzij het oogstjaar 2018 komt er zelfs nog wat extra bij. Behalve op het prijskaartje. Voor dat geld zou ik meteen III flessen kopen.

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van
Weingut Gröhl
Wit
Rheinhessen - Duitsland
Producent: Weingut Gröhl
riesling >
12,5%
Sterwijn
Te koop bij Prijs

Op Wijnspijs-reis

Met Chanan Wisse, sommelier tevens het Duitse wijngeweten van restaurant Scheepskameel, proeft Harold de Riesling trocken van Weingut Gröhl uit Rheinhessen. De kok wist wat er ging komen en maakte een bijpassend gerecht.

Wat eten we erbij?

Recept voor: Rauwe geelstaart met ponzusalsa

Ponzu salsa:

  • 100 ml sterke dashi
  • 20 ml Kikoman soya saus (de groene fles bij voorkeur)
  • 10 ml yuzu sap (alternatief half-om-half citroen en limoen) komkommer
  • (groene) tomaat
  • groen van een bosje bosui
  • paar shiso blaadjes

Schil de komkommer en snijd hem in de lengte in vieren. Snijd de de zaadlijsten eruit en bestrooi de komkommer met zout. Spoel de komkommer na een half uurtje af en dep deze goed droog. Bestrijk licht met olie en rooster de komkommer aan beide kanten kort en hard op de bbq.

Mevrouw Hamersma tip: Gebakken noedels met paddenstoelen

Week de shiitakes 15 minuten in 125 ml gekookt water tot ze zacht zijn. Verwijder de voetjes en snijd de hoedjes klein. Zeef het weekvocht en...

Bekijk hier het volledige recept

Wit
Rheinhessen - Duitsland
Producent: Weingut Gröhl
riesling >
12,5%
Sterwijn
Te koop bij Prijs