Domaine Gour de Chaulé Cuvée Tradition - De Grote Hamersma

Domaine Gour de Chaulé

Cuvée Tradition 2019
Geproefd op 6 juli 2021

Domein anno 1871. Ooit gestart door de overgrootvader van de huidige eigenares. Die het wijnstokje weer aangereikt kreeg van haar moeder. En zij weer van de hare. Kortom, het wijnglazen-plafond voor vrouwen is hier geslecht. En ach, ach, mag ik hen allemaal nog danken voor het feit dat ze die stokoude stokken (gemiddelde leeftijd 55 jaar) zo koesteren. 

Wat een formidabele Gigondas is dit toch. Eerste kennismaking met de 2016 oogst. Thans 2018 in het glas. Wat kloeker, kordater en karakteristieker. Afkomstig van 23 percelen verspreid over 10 hectaren. Lutte raisonnée, hand geplukt, table de tri, lage rendementen maar met een hoge portionering grenache. Volgens Stephanie Fumoso, de propriétaire,  het geheim voor het maken van de beste Gigondas. Volgens mij heeft ze gelijk. Hoog hangende bramen. Cassis-frisheid. Carpaccio van vleeskersen. Kruiden uit het kreupelhout. Suède tannines rondom een pepermolen van gepolitoerd eiken. Een koele vrouwenhand. Met daarin - goddank- ook een kurkentrekker. 

wine-score-star
Rood
- Gigondas - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 22.50
wine-score-star
Rood
- Gigondas - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 22.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.