Morgante Don Antonio - De Grote Hamersma

Morgante

Don Antonio 2016
Geproefd op 29 oktober 2019

De familie Morgante, die Don Antonio het levenslicht heeft doen zien, heeft al vijf generaties lang druiven onder haar hoede. Die waren heel lang een anoniem lot beschoren. Ze gingen er per kilo uit in plaats van per fles met een eigen etiket. Samen met zijn zonen Carmelo en Giovanni gooide Antonio Morgante in 1994 het roer om. Zelf maken. Zelf opvoeden. Op eigen, vaak perfect gesitueerde percelen rondom Grotte. Mooi verhaal. Maar de wijn is nog beter.

Een opeenstapeling van geuren en smaken. Van een hoog soortelijk gewicht echter zonder zwaar te worden. Cassis, cacao, kersen, kruiden. Teasende zuren, vermildende bitters, een vermoeden van zoet, de rijpe tannines.

De verschuiving van lagen. De stijgende verbazing. De zich uitstrekkende afdronk. 'Mooiste nero d’avola die ik dit jaar proefde,' schreef ik over de 2015. Daar neem ik vooralsnog met deze 2016 geen woord van terug. Maar je weet natuurlijk nooit wat er nog gaat komen. Je bent de eerste die het weet.

wine-score-star
Rood
- Sicilia - Italië
Producent: Morgante nero d’avola >
15%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
QVSelect € 30.50
wine-score-star
Rood
- Sicilia - Italië
Producent: Morgante
nero d’avola >
15%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
QVSelect € 30.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.