Online Wijncursussen

Op een toegankelijke én plezierige wijze meer leren over wijn? Volg dan een van de online wijncursussen van De Grote Hamersma. Niemand minder dan Harold Hamersma, wijnexpert en meesterproever, leert je alle ins en outs van het wijn proeven met wijn van de negen meest populaire druiven en hoe je wijn combineert bij eten. Volg de modules wanneer het jou uitkomt, op je eigen tempo en toets direct je kennis. Mag je je daarna ook nog eens officieel 'Wijnproefessional' noemen!

Online Wijncursussen

De Grote Hamersma Online Wijncursus

Wil je nooit meer twijfelen welke wijn je moet kiezen? Leer in gewone mensentaal welke druiven er toe doen, hoe er wijn van wordt gemaakt en waar die wijn het beste bij past. Na het volgen van deze online wijncursus snap je waarom iedere wijn anders smaakt en hoe je je persoonlijke voorkeur ontdekt.

 • 12 uitgebreide online hoofdstukken met video's
 • 120 multiple choice vragen, om je kennis te toetsen
 • Nu met gratis Mezzacorona Airtender pakket t.w.v. € 14,99
 • Met of zonder wijnpakket beschikbaar

Prijs vanaf €95,-

Bekijk cursus

De Grote Hamersma Online Wijn-Spijscursus

Word de sommelier van jouw diner! Leer hoe je de negen populairste druiven combineert bij passende gerechten. Pak je kurkentrekker, vork en mes er maar vast bij. Na het volgen van deze online wijn-spijscursus hoef je nooit meer te twijfelen welke wijn er bij je eten past.

 • 12 uitgebreide online hoofdstukken met video's
 • 120 multiple choice vragen, om je kennis te toetsen
 • Altijd, overal en op je eigen tempo te volgen
 • Met of zonder wijnpakket beschikbaar

Prijs vanaf €95,-

Bekijk cursus

Dit is wat andere er van vonden

Wijncursus
review star review star review star review star

“Geografisch en geschiedkundig heb ik veel geleerd.“

Cursist Lauran
Wijn-Spijscursus
review star review star review star

“Geen andere online aanbieder biedt zoiets aan. Prijskwaliteit is tip top in orde!”

Charlotte van Zummeren - Winebusiness.nl
Wijncursus
review star review star review star review star

“Harold Hamersma is niet alleen een vat vol wijnkennis, hij is ook een verteller. Een fijne wijncursus!”

Sarah Puozzo

Veelgestelde vragen

 • Welke cursus past bij mij?

  De online wijncursus is een goede basis waarmee je je wijnkennis vergroot. Je leert welk type wijn bij jouw smaak past en leert om de juiste keuzes te maken voor het wijnschap of met de wijnkaart voor je neus.

  De online wijn-spijscursus leert je om te combineren als een ware sommelier. Zo hoef je nooit meer te twijfelen welke wijn er vanavond bij jouw eten past. Je leert Harold's felbegeerde '1+1=3'-formule toe te passen: de wijn gaat lekkerder smaken door wat er op je bord ligt en vice versa.

 • Hoe lang duren de cursussen?

  Beide cursussen bestaan uit twaalf hoofdstukken die je volledig in je eigen tempo kunt volgen en altijd terug kunt kijken. Een hoofdstuk duurt tussen de 20 en 40 minuten en de landen hoofdstukken duren tussen de 60 en 70 minuten. Je kunt helemaal zelf bepalen hoeveel hoofdstukken je in een keer volgt.

 • Moet ik het in een bepaalde tijd afronden?

  Nee, je mag helemaal zelf weten hoe lang je erover doet.

 • Is het ingewikkeld?

  Beide cursussen zijn zeer toegankelijk en plezierig om te volgen voor beginners, liefhebbers en professionals die hun kennis willen testen.

 • Hoe kom ik aan het wijnpakket?

  Je kunt het wijnpakket optioneel bestellen door te kiezen voor de cursus inclusief wijnpakket. Het pakket, met negen goed scorende wijnen geselecteerd uit De Grote Hamersma, wordt dan gratis bij je thuisbezorgd.

 • Wat kosten de cursussen?

  Beide cursussen kosten €95 exclusief het wijnpakket en €159 inclusief het wijnpakket met negen goed scorende wijnen geselecteerd uit De Grote Hamersma (en ook nog eens gratis thuisbezorgd).

 • Kan ik de cursus ook cadeau geven?

  Jazeker, kies dan voor de optie 'geef dit cadeau' en je krijgt een voucher die je cadeau kunt doen.

 • Moet ik een toets doen?

  Na het volgen van de modules heb je de mogelijkheid om een toets met 120 multiple choice vragen te doen. Hierna ontvang je het officiële De Grote Hamersma® Wijnproefessional of De Grote Hamersma® Wijn-Spijs Proefessional Diploma. Uiteraardben je dit niet verplicht.