Recept voor schelpjes bij chardonnay

Montaignan heeft een fles van hun chardonnay laten bezorgen bij Mascha Lammes en Ronald Giphart. Los van het feit dat zij zelf erg houden van wit met wat meer vulling hebben ze ook samen net een nieuw kookboek geschreven, Met Mes en Stokjes. En laat daar nou toevallig een gerecht in staan waarbij deze heel goed past.

Hun schelpjes à la Sea Salt Saloon combineert namelijk geweldig met het elegante, licht-romige en gulle van dit Zuid-Franse wit.

Ingrediënten

scheut zonnebloemolie
500 g vongole of kokkels, schoongespoeld
100 ml pernod of pastis
20 g boter
100 ml slagroom, ongeklopt
1 Spaanse peper, in dunne ringetjes gesneden
zeezout
stokbrood of ciabatta

Voor de kruidenpasta 

1 wortel, grofgesneden
1⁄2 ui, grofgesneden
1⁄2 prei, grofgesneden
1 stengel bleekselderij, in stukken gesneden
1⁄4 venkel, grofgesneden
3 tenen knoflook
1⁄2 Spaanse peper, grofgesneden
4 el dragon, grofgesneden
4 el dille, grofgesneden
4 el bladselderij, grofgesneden
4 el platte peterselie, grofgesneden
4 el kervel, grofgesneden

Benodigdheden

keukenmachine

Bereiding

Maal alle ingrediënten voor de kruidenpasta fijn in de keukenmachine. Schep de pasta in een kom. 

Verwarm de zonnebloemolie in een pan
en voeg de schelpjes toe, hussel goed om. Schenk de pernod of pastis erbij en laat alles 5 minuten op het vuur staan totdat
de schelpjes opengaan. Voeg de boter, 2 eetlepels van de kruidenpasta, de slagroom en het pepertje toe en laat nog eens 2 minuten pruttelen totdat de saus iets dikker is. Breng op smaak met wat zeezout. 

Schep de schelpjes en de saus in een schaal en serveer het brood erbij. 


Meer informatie over Montaignan:
website - instagram - facebook - linkedin

Judith Cyrus: Recept voor tjiem tjiem kip bij rosé
Montaignan heeft een fles van hun rosé laten bezorgen bij Judith Cyrus. Behalve dat zij kok is, zelfs nog in de keuken heeft gestaan bij niemand minder dan Yotam Ottolenghi heeft z....
Montaignan weet wat lekker is
Vorig jaar vroeg Montaignan aan een aantal professionele lekkerbekken wat volgens hen goed zou passen bij hun Pays d’Oc syrah, chardonnay en rosé. Daarvoor stapten zij binnen bij d....
Julius Jaspers: Recept voor sateh daging bij syrah
Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Julius Jaspers. Inderdaad, wie kent ‘m niet? Maar wat je misschien nog niet wist is dat hij net een nieuw kookboek heeft....
Recept voor côte de boeuf bij syrah
Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Auberge Jean & Marie en chef-kok Thomas gevraagd zijn trots, een cote de boeuf met Béarnaisesaus er bij te maken. Waa....
Recept voor harder bij chardonnay
Montaignan heeft een fles van hun chardonnay laten bezorgen bij Le Garage en chef-kok Philip Schuring gevraagd er een bijpassend gerecht bij te maken. Het werd harder met octopus,....
Recept voor rode mul bij rosé
Montaignan heeft een fles van hun rosé laten bezorgen bij Oud-Zuid. Daar hebben ze chef-kok Ralph Woerde gevraagd om er een passend gerecht bij te maken. Het werd zijn favoriete vi....