LaVis 2012, L’Altro Manzoni, Vigneti delle Dolomiti

16-8-2016 • De Grote Hamersma 2017 Sneak preview De Grote Hamersma 2017

 

Gemaakt van incrocio Manzoni. Klinkt exotisch maar incrocio betekent niets anders dan kruising. En dan niet van twee snelwegen, maar van twee druiven.

Resultaat van wat experimenten in de jaren dertig van de vorige eeuw.

Plaats van handeling: de oudste wijnopleiding van het land, in Conegliano. Daar meende professor Luigi Manzoni dat het kruisen van prosecco en nota bene cabernet sauvignon tot interessant wit zou kunnen leiden.

En verdorie nog aan toe: het werkte.  Pracht wijn, nota bene uit de stallen van Gall & Gall, onze nationale slijter die steeds beter zijn best aan het doen is om onalledaagse druiven een inburgeringscursus te geven.

LaVis mag hier blijven. Daarvan heb ik de ‘gewone’ druiven eerder van harte welkom geheten. Binnenkort in een nieuwe De Grote Hamersma bij u in de buurt. Al jaren zijn deze kind aan huis tijdens onze aperitiefmomenten en aspergegebeurtenissen.

Nu is er dan ook sprake van een stukje vinologische gezinshereniging en heeft de Manzoni bianco een inreisvisum gekregen.

In zijn handbagage gulle, rijpe volle-yoghurtzuren, gedroogde abrikoos, perzik, het zoet van witte bonen, venkel, anijs, rijpe appel en peer.

Welkom L’Altro. En blijf vooral.

Gall & Gall.  € 18,99 


 

 Blijf op de hoogte